Waarom Steve Jobs geen nummerplaat had

Een van de vele verhalen over Steve Jobs is dat hij rondreed zonder nummerplaat. Nu blijkt dat de overleden topman daar een opmerkelijk trucje voor had.

De afgelopen jaren was er regelmatig speculatie over waarom Jobs zonder nummerplaat rondreed en dat schijnbaar ongestoord kon doen. Sommigen dachten dat hij gewoon de boetes betaalde. Apples medeoprichter Steve Wozniak suggereerde enkele weken geleden nog dat Jobs een speciale vergunning had om zonder nummerplaat rond te rijden.

Maar de meest recente verklaring lijkt een stuk logischer. ITWire kreeg het antwoord van Jon Callas, momenteel technisch directeur bij Entrust maar vroeger deel van het securityteam bij Apple. Hij wist van het nummerplaatverhaal en ook hoe Jobs dit klaarspeelde: met een trucje in de wetgeving.

[related_article id=”158256″]

Blijkbaar krijg je met een nieuwe wagen in de Amerikaanse staat Californië tot zes maanden de tijd om een nummerplaat aan te vragen. In die periode mag je dus legaal zonder nummerplaten rondrijden.

Dat zorgde ervoor dat Jobs een afspraak maakte met het bedrijf dat de wagens leasede. Elke zesde maand wisselde hij van auto, telkens een nieuwe zilverkleurige Mercedes SL55 AMG. Daardoor kon hij blijven rijden zonder de lokale wetgeving te overtreden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business