Ook Asus zit zonder harde schijven

De overstromingen in Thailand zorgen ervoor dat computerfabrikant Asus zonder harde schijven komt te zitten. Het bedrijf heeft een voorraad tot eind deze maand.

Thailand produceert bijna de helft van alle harde schijven in de wereld. Maar het land wordt getroffen door ernstige overstromingen. Daarom wordt er al enige tijd gewaarschuwd voor een stijging van de prijzen van harde schijven. Zo werd eind vorige week al bekend dat Acer zijn computerprijzen heeft verhoogd door de watersnood.

Bij Asus klinkt er een gelijkaardig verhaal. Tegenover nieuwsdienst Reuters zegt het bedrijf dat het nog een voorraad tot eind november heeft. Vooral omdat er weinig alternatieven zijn voor harde schijven verwacht Asus problemen. Het bedrijf gaat volgende week daarom zijn verwachtingen voor het vierde kwartaal bijstellen; het houdt rekening met leveringsproblemen.

[related_article id=”152275″]

Volgens de Taiwanese computerfabrikant stijgen de prijzen momenteel twintig tot veertig procent. Daar komt nog bij dat de vraag naar harde schijven (en consumentenelektronica in haar geheel) toeneemt met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business