Productie harde schijven weer op gang

Een van de grootste producenten van harde schijven gaat zijn fabrieken in Thailand weer openen na de wateroverlast van de afgelopen weken. Dat is goed nieuws na de prijsstijgingen.

Het gaat volgens Digitimes om het Japanse Nidec dat wereldwijd drie vierde van de hardeschijfproductie verzorgt en onder meer levert aan Western Digital en Seagate. Het bedrijf heeft tien fabrieken in Thailand, waarvan er acht zijn getroffen door de watersnood. Een aantal van hen zijn al eind oktober heropgestart, de rest volgde op 4 november.

Tegelijk gaat Nidec de productie in fabrieken in andere landen verhogen. Volgens Digitimes zullen de twee vestigingen in de Filippijnen voortaan 25 miljoen in plaats van 15 miljoen harde schijven produceren. In China stijgt de productie van tien naar vijftien miljoen.

[related_article id=”152275″]

Tekort blijft
Dergelijke maatregelen moeten de schaarste op de hardeschijfmarkt beperken. Al zal er in de periode oktober-december nog steeds dertig procent minder worden geproduceerd dan in het kwartaal daarvoor.

Thailand is na China de grootste exporteur van harde schijven. Het land huisvest een kwart van alle assemblagefabrieken. Na de overstromingen moesten onder meer Western Digital en Seagate hun productievooruitzichten bijstellen. Tegelijk stijgen momenteel de prijzen van harde schijven en computers wereldwijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business