Nieuws

BlackBerry-storing maakt wegen veiliger

BlackBerry kampt op dit ogenblik met netwerkproblemen, en dat is gek genoeg goed nieuws voor autobestuurders. Volgens politiemensen heeft BlackBerry een zeer slechte invloed op ons rijgedrag.

De bevindingen komen voort uit een eerdere storing, toen BlackBerry-gebruikers vier dagen lang geen internetdiensten meer konden gebruiken. In een grote stad als Dubai waar er om de drie minuten een ongeluk gebeurt, viel het aantal auto-ongevallen tijdens de BlackBerry-storing met een vijfde terug. Dat blijkt uit cijfers van de plaatselijke politie.

In Dubai maken vooral jongeren gebruik van de berichtendienst.

In Abu Dhabi ging het om een daling van het aantal fatale auto-ongevallen met veertig procent. “Wij hebben geen grote ongelukken gehad gedurende die dagen en de storing droeg daar zeker toe bij”, zegt Dahi Tamin, het hoofd van de politie in Dubai, in de plaatselijke krant The National.

“Bestuurders beginnen stilaan te beseffen hoe gevaarlijk dergelijke telefoons zijn tijdens het rijden. De wegen waren een stuk veiliger op het moment dat BlackBerry niet meer werkte.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business