Nieuws

Spotify nu geopend in België

De Zweedse muziekstreamingsdienst Spotify maakt, na sterke geruchten gisteren, bekend vanaf vandaag in België actief te zijn.

Spotify is een onlineverzameling van 15 miljoen muzieknummers. Gebruikers kunnen die onbeperkt legaal  beluisteren en, in het geval van Spotify Premium, downloaden. De dienst werd opgericht in 2008 in Zweden en telt vandaag tien miljoen gebruikers in elf Europese landen, van wie twee miljoen betalende gebruikers.

Abonnementen
Spotify biedt zijn diensten aan in drie abonnementsvormen: Spotify Free (gratis), Spotify Unlimited (4,99 euro per maand) en Spotify Premium (9,99 euro).

[related_article id=”158662″]

Met de gratis versie kan je in de eerste zes maanden onbeperkt streamen (afspelen) en nummers synchroniseren met je gsm of iPod, maar krijg je wel af en toe reclame tussen de nummers. Na zes maanden mag je elke maand tien uur gratis muziek beluisteren en kan je elk muzieknummer tot vijf keer beluisteren.

Wie betaalt voor Spotify Unlimited kan gebruikmaken van speciale functies en krijgt geen reclame of onderbrekingen tussen de muziek. Spotify Premium belooft hetzelfde, maar hier kan je de nummers ook offline beluisteren op verschillende toestellen.

Ook is er de downloadboetiek. Hier kan je volledige afspeellijsten aankopen die je kan synchroniseren met iOS of Android.

Integratie
Wat de muziekstreamingdienst zo interessant maakt is dat deze sterk geïntegreerd is met een aantal populaire diensten en toestellen. Zo is er een integratiemogelijkheid met Android en iPhone, maar evenzeer met sociaal netwerk Facebook en Sonos, dat draadloze muzieksystemen maakt.

Alternatieven
Over de lancering werd al lang gespeculeerd, en sindsdien zijn er ook al een paar concurrenten op de markt. Belgacom zal binnen enkele weken gaan samenwerken met Deezer, een andere streamingdienst. Ook het Britse We7 is sinds deze zomer beschikbaar in België.

Spotify heeft voor de Belgische lancering afspraken met Sabam, Universal, Sony BMG, EMI, Warner, Merlin en The Orchard, maar ook met een aantal onafhankelijke Belgische labels. Dat laatste zorgt zo voor een degelijk aanbod aan Belgische artiesten.

Het bedrijf noemt zichzelf een beter en eenvoudiger alternatief voor muziekpiraterij, al zijn illegale downloads niet de enige concurrent van de gratis versie van Spotify. Zo kan je op Grooveshark.com ook gratis nummers beluisteren, zij het ook met reclame en onderbrekingen. Ook op YouTube kan je vandaag afspeellijsten samenstellen of opvragen, al ben je daar wel afhankelijk van wat gebruikers of groepen zelf hebben geüpload. Kwaliteit en beschikbaarheid zullen dus de belangrijkste troeven van Spotify zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business