Nieuws

Wil je Android 4.0? Wacht 2 maanden

CyanogenMod, het project dat mensen de mogelijkheid biedt een andere versie van Android op hun telefoon te installeren, brengt binnen twee maanden een versie van Ice Cream Sandwich uit.

Een Twitterbericht kondigt het nieuws aan: “En we zijn van start. Kom binnen twee maanden nog eens kijken : ) #cm9 #ics”. Die hashtag #ics slaat op Ice Cream Sandwich, de bijnaam van de recentste Androidversie. De tag #cm9 slaat dan weer op CyanogenMod 9, de specifieke software die met het nieuwe Android 4.0 is gemaakt.

Wachten op update
Een vervelende eigenschap van Android is dat gebruikers voor updates afhankelijk zijn van hun telefoonmaker. Die moet het besturingssysteem aanpassen dat het op zijn telefoons werkt. Vaak komen die software-updates veel later na de officiële lancering of ze komen gewoon helemaal niet.

[related_article id=”161563″]

Als je een Cyanogen-versie wilt installeren, moet je je telefoon wel rooten. En je moet het geluk hebben dat je een van de telefoons hebt die CyanogenMod ondersteunt. Maar als je door alle juiste hoepels springt, heb je wel een Androidtelefoon met de meest recente functies.

De nieuwe versie van Android is een stuk groter dan de vorige. Dat betekent dat het compileren voor een specifieke telefoon langer duurt dan voorheen. Maar dat is vooral het probleem van Cyanogen zelf. De vorige versies van Android duurden al 24 minuten per stuk om te compileren. En er moeten vijftig versies gemaakt worden.

De aankondiging van Cyanogen komt er amper een dag nadat Google de broncode van Ice Cream Sandwich heeft vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business