Nieuws

Hoe verberg je de nieuwsticker in Facebook?

Ben je de realtime-nieuwslijst beu die sinds kort rechtsbovenaan op je Facebookprofiel staat? Lees hier hoe je hem kunt verbergen.

In september voerde Facebook een hoop veranderingen door aan zijn interface. De zogenaamde nieuwsticker was er daar een van. Die geeft live de bezigheden van je Facebookvrienden weer. Niet iedereen is echter blij met deze Twitterachtige toevoeging. Maar je kunt de nieuwsticker wel verbergen.

Bladwijzertje
Dat doen we met een bookmarklet. Dat is een klein stukje Javascriptcode dat je als een nieuwe bladwijzer of favoriet opslaat. Als je ingelogd bent in Facebook open je de bladwijzer, waarna de nieuwsticker verdwijnt. Dat moet je wel telkens opnieuw doen.

Zorg eerst dat je browser een balk heeft waarmee je aan je favorieten kan. In Internet Explorer heet die de Werkbalk Favorieten, in Chrome en Firefox de Bladwijzerbalk. Maak een nieuwe favoriet aan en geef hem een willekeurige naam (bijvoorbeeld nieuwsticker verbergen). In het URL-veld kopieer je onderstaande code inclusief de eerste regel.

javascript:(function()var%20ticker%20=%20document.getElementById("pagelet_ticker");%20if(ticker)ticker.parentNode.removeChild(ticker);ticker%20=%20document.getElementById("pagelet_rhc_ticker");%20if(ticker)ticker.parentNode.removeChild(ticker);})();

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business