Nieuws

Ciel Budgetplanner

Ciel Budgetplanner helpt je je financiën op orde te brengen, maar het programma is ietwat verouderd. Zo moet je het in Windows 7 uitvoeren in de compatibiliteitsmodus voor Windows XP (Service Pack 3). Bovendien kan ook de gebruikersinterface wel een opfrisbeurt gebruiken.

De vormgeving ziet er erg gedateerd uit en bovendien zit de navigatiestructuur niet logisch in elkaar. Toch is Ciel Budgetplanner nog altijd een bruikbaar hulpje om je inkomsten en uitgaven te bewaken. Met behulp van een assistent selecteer je rekeningnummers en betalingsmethoden.

Daarnaast creëer je diverse categorieën, die je op een later moment handmatig aan transacties koppelt. Contante inkomsten en uitgaven vul je rechtstreeks in, terwijl je bankmutaties via een databestand inleest. Hiervoor kies je in het lijstje jouw bank, waarna je het databestand dat je van je bank hebt gedownload van de harde schijf plukt.

Toch enkele problemen
Merkwaardig genoeg aanvaardt Ciel Budgetplanner ons kommagescheiden testbestand van ING niet. Met Postbank lukt het wel. De software biedt veel opties voor analyse. Je vraagt bijvoorbeeld een overzicht op van alle uitgaven die per rubriek zijn gespecificeerd.

Daarnaast vergelijk je de gebudgetteerde en werkelijke kosten met elkaar. Het is mogelijk om meerdere onderdelen in verschillende dialoogvensters te openen, zodat je eenvoudig gegevens naast elkaar legt.

Ciel! Budgetplanner   Geschikt voor België en Nederland
35 euro (oktober 2011)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business