Nieuws

AFAS Personal

AFAS Personal is een populaire webapplicatie om je financiën te beheren. In Nederland werd de dienst vorig jaar zelfs tot site van het jaar gekroond.

Ook Belgische inwoners kunnen ermee aan de slag, want de dienst ondersteunt alle grote banken. Het is de bedoeling dat je een databestand vanaf je bankaccount downloadt en vervolgens in AFAS Personal importeert. Dankzij de duidelijke instructies heb je dit klusje snel voor elkaar.

Een speciale browserplug-in maakt het overigens nog gemakkelijker om bankgegevens te importeren. Het categoriseren van transacties gebeurt zo veel mogelijk automatisch. Zijn er geen of verkeerde categorieën aan uitgaven gekoppeld, dan pas je dat achteraf handmatig aan. Gelukkig is AFAS Personal een zelflerend systeem, dat na verloop van tijd steeds meer transacties herkent.

Duidelijke diagrammen
Daarnaast moet je het saldo van je rekening ingeven als ijkpunt, waarna de webapplicatie het consequent bijhoudt. Uiteraard moet je dan wel regelmatig je transacties bijwerken. AFAS Personal geeft met staafdiagrammen aan hoe de inkomsten zich verhouden tot de uitgaven. De uitgaven specificeer je simpel op categorie.

Het is mogelijk om je financiën te vergelijken met de gemiddelden van andere huishoudens. Ook leuk is de bespaarfunctie. De website controleert namelijk of er voor vaste lasten en abonnementen een goedkoper alternatief bestaat. Wellicht loont het de moeite om te switchen van energieleverancier, internetprovider en kabelaanbieder.

Notificatie-e-mails
Bij dit onderdeel wordt ook vermeld hoeveel je precies zou besparen bij een overstap. Ben je van sommige aanbieders geen fan, dan filter je ze gewoon weg. Een andere bijzondere functie is Contractbeheer. Je krijgt hier een overzicht van de datums waarop abonnementen aflopen, zoals tijdschriften, kranten en mobiele telefoons.

Een e-mail vertelt je wanneer een contract bijna afloopt, zodat je tijdig een opzegbrief kunt opstellen. De interface van dit online huishoudboekje is een lust voor het oog. Het bijhouden van inkomsten en uitgaven zul je dan ook niet snel als last ervaren. AFAS Personal is bovendien zeer veilig.

Communicatie vindt plaats via een https-verbinding en alle gegevens worden gecodeerd opgeslagen. Sterke wachtwoorden zijn verplicht. De basisversie van deze webdienst is gratis. Er is ook een Plus-variant voor 35,88 euro per jaar. Hiermee sla je onder meer data lokaal op, voeg je een extra gebruiker toe en maak je rapporten. 

AFAS Personal (voorheen: Yunoo)   Geschikt voor België en Nederland
gratis (oktober 2011)

Keuze van de redactie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business