Nieuws

Online Kasboek

De webdienst Online Kasboek is een nuttig tooltje om snel een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven te krijgen. Je importeert bankgegevens van verschillende rekeningen, waarna alle transacties worden samengevoegd. Hiervoor moet je eerst zelf bij je online bankapplicatie een bestandje downloaden met alle mutaties.

Helaas ondersteunt de dienst alleen Nederlandse banken. Je stelt een saldo in als ijkpunt, zodat Online Kasboek op ieder moment in staat is om te berekenen hoeveel geld er op je rekening staat. Je koppelt in het transactieoverzicht categorieën aan de bedragen, waarna je in de rapporten controleert waaraan het geld wordt besteed.

Tegenrekening
Gelukkig herkent Online Kasboek de tegenrekening, zodat je aankopen bij de plaatselijke supermarkt maar eenmaal hoeft te koppelen aan de categorie ‘Boodschappen’. Evengoed is het handmatig toewijzen van categorieën een tijdrovend klusje. Het zou efficiënter zijn als Online Kasboek een deel van de transacties automatisch herkent.

De blauwe en grijze gebruikersomgeving ziet er nogal saai uit, maar omdat de dienst gratis is, vinden we de slordige vormgeving makkelijker te verteren. Het programma bevat ook heel wat reclame, maar die zit gelukkig de functionaliteit niet in de weg. Over de veiligheid is weinig bekend, al wordt er wel gebruikgemaakt van een https-verbinding.

Online Kasboek Enkel Nederland
gratis (oktober 2011)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business