Nieuws

AFAS Profit Small Business

AFAS Profit Small Business, bedoeld voor kleinere tot middelgrote bedrijven, bestaat in twee versies. Je kunt ervoor kiezen om het programma lokaal te installeren, waarbij je zelf software-updates binnenhaalt. Gemakkelijker is echter de onlinevariant, want zo werk je altijd met de laatste versie.

De software bevat alle ingrediënten die je van een goed boekhoudpakket mag verwachten. De interface is eenduidig en redelijk gemakkelijk te begrijpen. Met een paar uurtjes oefening kom je al een heel eind. AFAS biedt een cursus aan om het programma onder de knie te krijgen. Videotutorials vind je op profitvideotraining.nl.

Omslachtig aanmelden
De aanmeldprocedure is wel enigszins omslachtig. Zo moet je met een rdp-bestand inloggen via Remote Desktop Services, iets wat ons met Windows 7 niet lukt. XP levert geen problemen op. Facturen opmaken en verzenden is vrij eenvoudig, en ze verschijnen direct als openstaande post. Betalingen en ontvangsten worden verwerkt in overzichtelijke dagboeken.

Bankmutaties kun je automatisch inlezen, waarbij betalingen vanzelf worden afgeletterd. Handig is dat alle correspondentie met relaties in dossiers wordt bewaard. Daarnaast bevat het programma een tool om budgetten voor de komende jaren op te stellen en lever je rechtstreeks btw-aangiften in bij de belastingdienst.

Een pluspunt is dat je een externe boekhouder toegang kunt geven tot de online-administratie. Heen-en-weer-gesleur met ordners behoort zo tot het verleden. Het eerste jaar krijg je trouwens een korting van 71,40 euro.

AFAS Profit Small Business Enkel Nederland
570,49 euro (oktober 2011)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business