Nieuws

Welke weerbestendige camera kies je?

Fotograferen of video opnemen terwijl het buiten pijpenstelen regent is niet vanzelfsprekend. Toch zijn er verscheidene camera"s die overal tegen bestand zijn.

De Kodak Play Sport Zx5 (179 euro) is een mooi voorbeeld van een pocketcamera die gemaakt is voor het buitenleven. Er zit rubber rond de camera, waardoor hij een val van 1,5 meter overleeft en blijft werken na een duik in water van drie meter diep.

De Samsung HMX-W200 (169 euro) biedt hetzelfde, met een speciale lensbehandeling om condensatievorming te voorkomen. Een echte hype zijn zogenaamde actie- of sportcamera’s. De filmprestaties mogen dan eerder matig zijn, de grote troef van deze apparaten is dat je ze perfect kan meenemen op je snowboard, je surfplank of zelfs bij het parachutespringen.

Let er dan op dat je er eentje koopt met een groothoeklens en de mogelijkheid om met veel frames per seconde op te nemen (bijvoorbeeld 60 fps). Zo kun je jouw stunt mooi in slowmotion bekijken.

Mooie beelden of stevige camera?
Voor de Drift HD 170 (259 euro) is een karrevracht aan accessoires beschikbaar om de camera in te zetten op actievolle momenten, zoals een montagebeugel voor een fietsstuur of een adapter om het toestel op een helm te monteren. De Oregon Scientific ATC9K (280 euro) is een gelijkaardige camera, maar richt zich eerder op onderwatersporten.

Nu is het niet zo logisch om op een avontuurlijke tocht een digitaal fototoestel én een camera mee te nemen. Als je mooie kiekjes net iets belangrijker vindt dan een geslaagde video, kan je in dit geval beter kiezen voor een stevige fotocamera zoals de Nikon AW100 (359 euro) of de Olympus Tough TG810 (230 euro).

Vind je filmen belangrijker, kies dan een toestel als de Sanyo VPC-CA100 (250 euro), met pistoolgreep én geschikt voor links- en rechtshandigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business