Nieuws

HP maakt WebOS openbron

HP draagt zijn mobiele besturingssysteem WebOS over aan de openbrongemeenschap. Het overweegt wel nog nieuwe WebOS-tablets te ontwikkelen.

“We blijven wel actief betrokken bij de ontwikkeling en ondersteuning van WebOS”, laat de grootste computerfabrikant ter wereld weten in een persbericht. Ook de broncode van Enyo, het applicatieframework van WebOS, wordt vrijgegeven. HP hoopt zo de ontwikkeling van het platform te versnellen.

De misser van Apotheker
Hewlett-Packard kreeg WebOS in handen met de overname van Palm vorig jaar. Het betaalde toen 1,2 miljard dollar voor de noodlijdende smartphoneproducent. Toenmalig directeur Leo Apotheker besloot echter om het besturingssysteem en de producten die HP er mee uitrustte, de TouchPad-tablet en enkele smartphones, af te voeren.

[related_article id=”161563″]

Dat werd hem niet in dank afgenomen en Apotheker werd de laan uitgestuurd. Meg Whitman, de nieuwe algemeen directeur, gaf al bij haar benoeming aan dat ze de beslissingen van haar voorganger rond WebOS en de Touchpad opnieuw gaat bekijken.

Touchpad 2?
De technologiesite The Verge had een gesprek met Whitman over de toekomst van HP en WebOS. De topvrouw onthulde dat HP nog plannen heeft voor WebOS en er in de nabije toekomst mogelijk tablets mee gaat uitrusten. De computergigant laat de smartphonemarkt voortaan wel links liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business