Nieuws

Creative T6160

Uit de verpakking haal ik vijf dezelfde luidsprekertjes, een subwoofer en een bekabelde afstandsbediening. Vaak is de speaker die op de centrumpositie – pal voor je neus – moet komen, horizontaal opgevat, zodat hij het zicht op je monitor niet belemmert. Dat is bij de T6160’s duidelijk niet het geval, en dat kan knap lastig zijn als het beeld van je monitor op minder dan 12 cm boven je desktop zou beginnen.

De luidsprekertjes zijn uitgerust met Creatives Image Focusing Plate-systeem, dat moet zorgen voor een optimaal verticaal afstraalgedrag. Dat wil zeggen dat het klankkarakter van de luidspreker grotendeels gelijkaardig blijft, ook al zit je er niet recht voor, maar een stukje eronder of erboven. Achterop de subwoofer zit een basregelaar en vijf tulpuitgangen om de satellietjes op aan te sluiten.

Geluidskwaliteit
Het geluid van de pc komt binnenwaaien via een aangehechte kabel die aan de pc-kant eindigt in drie minijack-stekkertjes. Wat Creative claimt over het grote afstraalgedrag, blijkt in de praktijk aardig te kloppen. Als je oren zich een eind boven de luidsprekertjes bevinden, klinken de midden- en hoge tonen nog altijd zoals het hoort.

De geluidsweergave is eigenlijk verrassend goed. Het is geen hifi – zo zijn de hoogste tonen wat aan de doffe kant en heb ik nog wel wat opmerkingen links en rechts – maar wat Creative hier klaarspeelt voor 79,99 euro is best indrukwekkend. Tot slot nog een pluim voor de aangename basweergave.

Creative T6160
Prijs: 79,99 euro (oktober 2011)

PRO: Prijsje, nette laagweergave, grote spreidingshoek
CONTRA: Hoge centrumluidspreker, geluid kan zuiverder

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business