Nieuws

iTunes en App Store onbereikbaar

Apple kampt met zware cloudproblemen. Wereldwijd kunnen mensen niet of slechts gedeeltelijk inloggen met hun Apple ID.

Wie online inlogt bij Apple voor de iTunes Store, de iCloud of de App Store krijgt de foutmelding dat de ingevoerde aanmeldgegevens niet kloppen. Afgaande op Twitterberichten lijkt de storing zich wereldwijd voor te doen. Ook op onze redactie kunnen meerdere mensen niet inloggen.

Macrumors, dat de storing al snel opmerkte, wijst erop dat de systeemstatus van iCloud geen problemen aanwijst. Ook variëren de problemen bij gebruikers onderling. Zo kan een van onze collega’s wel op iCloud maar niet op andere diensten. In een ander geval lijkt het inloggen soms te lukken. Anderen zeggen dan weer op Twitter dat hun inlogproblemen voorbij zijn, terwijl anderen ze net hebben vastgesteld.

[related_article id=”158256″]

Slecht moment
Het is in elk geval niet het beste moment voor de Apple-cloud om uit de lucht te vallen. Vandaag wordt iTunes Match in België, Groot-Brittannië, Canada en Spanje gelanceerd. Daarmee kunnen gebruikers voor 24,99 euro per jaar hun eigen mp3-collectie laten opnemen (of beter gezegd laten vervangen door iTunes-muziek) in de iCloud. Maar dan moet je uiteraard wel kunnen inloggen.

Met een bijdrage van Jamie Biesemans.

Update 12.15 uur:
Hoewel er nog steeds mensen storingen melden op Twitter, lijkt het probleem intussen bij de meeste gebruikers van de baan. Ook op onze redactie kan iedereen weer gebruikmaken van de Apple ID.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business