Nieuws

Minder lang garantie op harde schijven

Seagate en Western Digital, de twee grootste fabrikanten van harde schijven, staan voortaan minder lang garant voor defecten aan hun producten.

Dat maakten beide fabrikanten eind vorige week bekend. Seagate biedt vanaf 31 december van dit jaar maar één jaar garantie meer voor interne schijven en Western Digital verlaagt de garantietermijn voor zijn Caviar Blue-, Caviar Green- en Scorpio Blue-schijven van drie naar twee jaar, met ingang van 2 januari 2012.

“Seagate stemt zijn garantievoorwaarden af op de markt van consumentenelektronica en de technologische industrie. De nieuwe voorwaarden gelden voor interne harde schijven voor laptops, desktops en andere consumentenproducten. De garantietermijn voor externe schijven en serverschijven blijft onveranderd”, liet de fabrikant weten aan ZDNet UK.

[related_article id=”152275″]

Overnames
Western Digital kreeg eind vorige maand de zegen van de Europese Unie om de opslagtak van concurrent Hitachi over te nemen, terwijl de hardeschijfafdeling van Samsung eerder dit jaar naar naar Seagate verhuisde.

De kortere garantieperiode is volgens Daniel Bizo van de European Storage Group van onderzoeksbureau IDC een gevolg van de overnames. Dat vertelt hij aan onze Britse collega’s van ZDNet: “Door het kleinere aantal spelers op de markt en het hogere marktaandeel van de overblijvers kunnen ze er mee weg komen om de garantietermijn te verkorten. Zo kunnen ze meer winst maken."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business