Nieuws

Facebook wil Mark Zuckerberg voor de rechter

De Israëliër Mark Zuckerberg, die voorheen als Rotem Guez door het leven ging, moet van Facebook stoppen met het verkopen van "likes" voor fanpagina"s.

Het social-marketingbedrijfje Like Store verkoopt via zijn website fans voor je Facebookfanpagina, YouTubekanaal of Google Plus-account. Facebook trapte een van de oprichters schijnbaar op zijn tenen toen het geen gehoor gaf aan een verzoek om zijn afgesloten account vrij te geven.

Schendt gebruikersvoorwaarden
De man, die toen nog als Rotem Guez door het leven ging, diende een aanklacht tegen de sociaalnetwerksite en zijn lokale partner in. Facebook dreigde terug met een tegenaanklacht waarmee het Guez en zijn Like Store van Facebook wil verbannen, omdat het verkopen van fans de gebruikersvoorwaarden schendt.

Daarop liet Guez als publiciteitsstunt zijn naam officieel veranderen in Mark Zuckerberg. Hij maakte een Facebookaccount aan onder zijn nieuwe naam en richtte de website markzuckerbergofficial.com op. Een week na Guez’ naamsverandering dreigde Facebook opnieuw met een aanklacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business