Nieuws

App: Snapseed

Snapseed is geen Photoshop. Maar van alle fotobewerkers op de iPhone en iPad komt deze app toch wel heel dicht in de buurt.

Gelukkig hebben de makers van Snapseed niet geprobeerd om het uiterlijk van Photoshop te krimpen naar het schermformaat van de iPhone. In plaats daarvan schudden ze iets eigenzinnigs en origineels uit hun mouw. Maar de Snapseed-aanpak werkt bijzonder goed.

Je neemt een foto of plukt er eentje uit de filmrol, en selecteert onder aan het scherm een soort effect. Kies bijvoorbeeld voor Tune Image. Door daarna verticaal te vegen bepaal je welke variabele – zoals witbalans of contrast – je wenst aan te passen. Horizontaal links of rechts over het scherm vegen bepaalt in hoeverre je die variabele verandert.

[related_article id=”158256″]

Deze aanpak klinkt misschien omslachtig, maar binnen de kortste keren manipuleer je aan de lopende band foto’s. Verrassend is de aanwezigheid van wel heel geavanceerde functies, zoals Tilt & Shift of Selective Adjust.

Wanneer alle creatieve lusten op een foto zijn botgevierd, kun je foto’s op verschillende wijzen delen met de buitenwereld. Bewerkte beelden kunnen ook als nieuwe foto’s in de filmrol worden bewaard, zodat het origineel onaangetast blijft.

Al bij al komt Snapseed beter tot zijn recht op de iPad, waar je ook foto’s die je van een digitale camera importeert kunt bewerken. Maar ook op de iPhone is de app best nuttig en veel krachtiger dan de ingebouwde bewerkingsfuncties van iOS5.

Snapseed kost 3,99 euro en is beschikbaar voor iPhone en iPad

app storeappleappreviewappsbeelddownloadsfotoiosipadiphoneipod touchitunesmobielsnapseedsoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals