Nieuws

Apple TV speelt iOS-apps na jailbreak

Een hacker is erin geslaagd om iPhone- en iPadapps te installeren op een jailbroken Apple TV van de tweede generatie.

De Ier Steven Troughton-Smith, die eerder al de spraakassistent Siri aan de praat kreeg op een iPhone 4 en iPod Touch, heeft iOS-apps weten te installeren op zijn "opengebroken" Apple TV 2. Die gebruikt een aangepaste versie van iOS als besturingssysteem.

De apps werken in fullscreen en schalen automatisch naar 720p-resolutie, het maximum wat Apples settopbox kan weergeven. Troughton-Smith demonstreert het gebruik van de Facebook-, YouTube-, Safari- en Google Maps-app in onderstaand filmpje. 

[related_article id=”158256″]

De Apple TV ondersteunt geen touchscreens en ook de meegeleverde afstandsbediening werkt nog niet in de apps. Wel zou het mogelijk zijn om meerdere iOS-apps in vensters naast elkaar te gebruiken. Dat meldt 9to5mac. De Ier wil voor hij zijn hack vrijgeeft aan het publiek er eerst de bugs uit halen en ondersteuning voor verschillende invoerapparaten toevoegen. 

Troughton-Smith hoopt dat Apple door zijn hack ook een AppStore voor de Apple TV zal openen: “Herinner je je nog hoe de eerste onofficiële apps voor de iPhone in 2007 Apple ertoe bewogen hebben om de App Store te lanceren? Ik hoop dat de Apple TV hetzelfde lot wacht”, twittert hij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business