Nieuws

Racebaan met zwevende auto’s blijkt nep

Grote droefenis bij vele grote kinderen: het filmpje van de racebaan die gebruikmaakt van quantumlevitatie is hoogstwaarschijnlijk nep.

Wanneer je de juiste materialen koelt tot -185 graden Celsius kun je een supergeleidend magnetisch veld creëren. Dat staat bekend als het Meissner-effect; objecten kunnen daardoor stabiel in de lucht zweven.

Het afgelopen jaar zagen we verschillende toepassingen van het effect, waaronder een zwevend skateboard dat misschien de toekomst van transport kan bepalen.

Het lijkt niet meer dan normaal dat wetenschappers een stapje verder gaan en een gekoelde racebaan bouwen waarop zwevende autootjes het beste van zichzelf geven, net zoals in het racespel Wipe’out, toch?

Helaas: hoe geweldig de racebaan ook lijkt, bovenstaande video is hoogstwaarschijnlijk nep. Hoe we dat weten? Sony Entertainment wordt bijvoorbeeld vermeld als auteursrechtenhouder, en het bedrijf brengt in februari toevallig een vervolg op het bekende Wipe’out uit.

Het logo en de naam van het zogenaamde Japan Institute of Science and Technology zijn ook imitaties van het echte Japan Advanced Institute of Science and Technology. Tenslotte komt aan de rooksporen van de autootjes vakkundig computerwerk te pas.

Toch is dit een van de beste en meest overtuigende nepvideo’s die we ooit zagen. Verwacht alleen niet dat je de racebaan in de nabije toekomst in de rekken van je lokale speelgoedwinkel vindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business