Nieuws

Spionerende vader veroorzaakt inbraak politieserver

Een spectaculaire inbraak op een server van de Duitse Bundespolizei vorig jaar blijkt te zijn veroorzaakt door een familietwist. Dat melden Keulse opsporingsbeambten die onderzoek doen naar een hoge beambte van de bondspolitie.

De ambtenaar blijkt de computer van zijn eigen dochter met spionagemalware te hebben geïnfecteerd. Zo zou hij haar gangen op internet in de gaten kunnen houden. De dochter had echter een vriend binnen de hackersscene, die de spionage opmerkte.

Om de nieuwsgierige vader terug te pakken, kraakte de hacker diens computer. Daar zag hij dat de politiebeambte zijn officiële mail had doorgeschakeld naar zijn privécomputer. Zo kwam de hacker binnen op de servers van de Bundespolizei.

[related_article id=”161920″]

Als gevolg van de hack moest de Patras-server worden uitgeschakeld. Met dit systeem houdt de politie verdachten in heel Duitsland in de gaten.

Bondsminister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich (CSU) heeft computerveiligheid topprioriteit gegeven. Mede omdat gegevens van de Patras-server vorig jaar juli na een hack bij de Duitse douane ook al op straat belandden.

Meerdere hackers hebben verantwoording geclaimd voor de hack bij de politiebeambte. Dat hoeft niet onterecht te zijn, de Patras-server blijkt dus al zeker twee keer gekraakt te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business