Nieuws

Nokia verkoopt mobiele patenten

Sisvel International kondigt aan dat het meer dan 450 patenten koopt van Nokia. Veel van deze patenten gaan volgens Nokia over belangrijke mobiele technologieën.

Het bedrijf maakte onlangs bekend dat het 47 patentfamilies koopt van de Finse telecomgigant, waardoor het meer dan 450 patenten verwerft. Van alle patentenfamilies zijn er volgens Nokia echter 33 essentieel voor 2G, 3G en 4G.

Sisvel is een zogenaamde patenttroll: een bedrijf dat patenten opkoopt en vervolgens bedrijven aanklaagt die inbreuk plegen op deze patenten.

[related_article id=”161563″]

“De patenten en patentaanvragen behandelen technologieën die in veel mobiele communicatietoestellen en -diensten gebruikt worden”, schrijft Sisvel in een blogpost. “Nokia verklaart dat 33 van de patentfamilies, ongeveer 350 patenten en aanvragen, essentieel zijn voor verschillende mobiele technologieën zoals GSM, UMTS/W-CDMA en LTE. Het merendeel van het portfolio bestaat uit implementatiepatenten en blijft onderhevig aan eerdere akkoorden.”

Onduidelijke toekomst
“Sisvel werkt erg actief samen met de draadloze industrie om eenvoudig toegang te bieden”, zegt topman Giustino de Sanctis in diezelfde blogpost. “Het aankopen van de vele patenten is een grote stap voor Sisvel. We kijken er erg naar uit deze patenten op frand-basis (fair, reasonable and non discriminatory) aan te bieden.”

Waarom Nokia essentiële patenten verkoopt is maar de vraag. Volgens Wireless Week verdiende Nokia een slordige 640 miljoen dollar aan patenthonoraria tijdens de zes maanden die het tweede en het derde kwartaal van 2010 vormden. Nokia zegt nu niet hoeveel het precies zal ontvangen van Sisvel, maar vermoedelijk komt het in de buurt van ‘verschrikkelijk veel’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business