Nieuws

Julian Assange krijgt eigen talkshow

Julian Assange, het controversiële boegbeeld van de klokkenluiderssite Wikileaks, gaat binnenkort een tv-show presenteren. De blonde Australiër wil enkele diepgaande gesprekken voeren met "politici, denkers en revolutionairen".

Assange wil met de shows een kijk geven op de wereld van morgen: "In deze reeks wil ik de mogelijkheden ontdekken voor de toekomst met die mensen die deze toekomst vormgeven. Zijn we op weg naar utopia of dystopia, en hoe kunnen we de lijnen uittekenen?" schrijft Assange op zijn website. 

Hij kondigt de reeks zelf aan als een nieuw soort show waarin hij plaats wil geven aan de filosofie en de gedachtegangen van zijn gasten, "op een diepere en meer heldere manier dan ooit".

Pioniers
Wikileaks meent dat het aan de wieg stond van een globale beweging. "Het internet is nog nooit zo sterk geweest, en nooit meer aangevallen dan nu", indirect verwijzend naar de Arabische Lente en Occupy-beweging.

Wikileaks maakt zich sterk dat Assange de geknipte persoon is daarvoor. "Hij is zowel een pionier die strijdt voor een meer rechtvaardige wereld en een slachtoffer van politieke repressie", staat te lezen.

De opnames zullen naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in Assanges huidige woonplaats, omdat hij huisarrest heeft. Daar wacht Assange een beslissing van het gerecht af, of hij al dan niet uitgeleverd moet worden aan Zweden. In dat land loopt een rechtszaak tegen hem over seksuele geweldpleging.

De reeks zal worden uitgezonden vanaf midden maart. Er staan tien episodes van een half uur gepland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business