Nieuws

‘Apple is begaan met arbeiders Foxconn’

Tim Cook ontkent in een e-mail aan al zijn werknemers dat Apple zich het lot van de arbeiders die Appleproducten maken niet zou aantrekken.

Een dag nadat The New York Times een ophefmakende reportage publiceerde over de slechte werkomstandigheden in een Chinese fabriek van Foxconn Technologies, waar onder meer de iPad wordt gemaakt, sust Appletopman Tim Cook de gemoederen in een e-mail aan alle Applewerknemers. 

Explosie in fabriek
In die bewuste fabriek deed zich in mei vorig jaar een ontploffing voor op de afdeling waar de behuizing voor de iPads wordt gemaakt. Daarbij kwamen vier arbeiders om het leven.

[related_article id=”158256″]

The New York Times citeerde een voormalig topman bij Foxconn die beweert dat Apple zich nooit iets heeft aangetrokken van de menselijke kant van het verhaal en alleen geïnteresseerd is in het opdrijven van de kwaliteit van de producten en het verlagen van de productiekosten.

Een voormalig topman bij Apple vertelde bovendien dat Apple al vier jaar op de hoogte is van ondermaatse werkomstandigheden in een aantal fabrieken waar hun producten worden geproduceerd, en dat er nog geen verandering in is gekomen.

Antwoord van Cook
“Onzin”, schrijft Tim Cook in een e-mail aan alle Applemedewerkers die door 9to5mac bemachtigd werd. “We zijn begaan met elke werknemer in onze wereldwijde productieketen. Elk ongeval is betreurenswaardig en we nemen problemen met de werkomstandigheden ernstig. De suggestie dat we er ons niets van aantrekken is dan ook aanstootgevend.”

Cook wijst in zijn mail nog op het feit dat Apple jaarlijks zo veel mogelijk toeleveranciers doorlicht en daar een rapport over publiceert. Daarnaast licht het arbeiders in over hun rechten en plichten op de werkvloer. Ook stelt het zijn productieketen als eerste technologiebedrijf open voor doorlichting door de Fair Labor Association, een organisatie die werd opgericht door Bill Clinton.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business