De eerste Windows Phone-smartphones waren nogal duur, maar ondertussen zijn er toestellen opgedoken met veel zachtere prijskaartjes. De LG Optimus 7.5 bijvoorbeeld biedt dezelfde prestaties als de eerste dure lichting van hetzelfde merk. Zoals de naam laat uitschijnen heeft deze smartphone een betere browser en betere ondersteuning voor sociale netwerken. Dat laatste is meteen het beste aan Windows Phone 7.5 (ook wel Mango […]

De eerste Windows Phone-smartphones waren nogal duur, maar ondertussen zijn er toestellen opgedoken met veel zachtere prijskaartjes. De LG Optimus 7.5 bijvoorbeeld biedt dezelfde prestaties als de eerste dure lichting van hetzelfde merk.

Zoals de naam laat uitschijnen heeft deze smartphone een betere browser en betere ondersteuning voor sociale netwerken. Dat laatste is meteen het beste aan Windows Phone 7.5 (ook wel Mango genoemd). De berichten die binnenrollen via pakweg Facebook, LinkedIn, Windows Live en sms komen netjes samen op één plek, mooi gegroepeerd per contactpersoon.

Waar de Optimus 7.5 wel door de mand valt als ‘goedkopere’ telefoon? Ik vind de drie toetsen onder het scherm bijvoorbeeld niet zo goed afgewerkt en het toestel ligt wat zwaarder in de hand. Maar al bij al zeker geen reden om de Optimus links te laten liggen. Als bonus krijg je bij de Optimus 7.5 een aantal apps die exlusief zijn voor LG.

Het gaat onder andere om een app om panoramafoto’s te maken en een app om via de DLNA-standaard media te streamen van en naar de telefoon. Via een hoekje in de Marketplace (de WP7-appwinkel) kom je nog meer unieke LG-apps op het spoor.

LG Optimus 7.5
Prijs: 329 euro (januari 2012)
Besturingssysteem: Windows Phone

PRO: Extra apps; mooie prijs
CONTRA: Afwerking