Nokia Siemens België schrapt 1 op 3 jobs

Nokia Siemens Networks schrapt in België 127 jobs. Twee van de vier vestigingen gaan dicht, en vakbondsman Leo Lauwerysen vreest nog meer ontslagen.

De Belgische afdeling van het bedrijf telt op dit moment 325 mensen, verspreid over Herentals, Brussel, Eigenbrakel en Diegem. Volgens Lauwerysen (LBC-NVK) gaan die twee laatste vestigingen sluiten. Hier werken vandaag respectievelijk 39 en 19 mensen. De overige ontslagen vallen in Herentals, waar vandaag nog 240 mensen aan de slag zijn.

Acties verwacht Lauwerysen niet, zegt hij in een gesprek met onze redactie. “Het is een internationale beslissing waar volgens mij zelfs de directie in Herentals niet van op de hoogte was.”

Wereldwijd bijna een kwart ontslagen
De herstructurering past in een internationale besparingsronde van de joint venture. In november raakte bekend dat het bedrijf in 2013 wereldwijd 17.000 mensen zal ontslaan, 23 procent van het personeelsbestand.

Geheel onverwacht komt dit er niet. “Nokia Siemens Networks heeft zowel Nokia als Siemens al miljarden euro’s gekost en het laatste kwartaal was niet goed. Men heeft hier aan de noodrem getrokken”, aldus de vakbondsman.

Meer op komst?
Nokia Siemens Networks telde ooit 800 werknemers in België. Binnenkort zijn dat er nog ongeveer tweehonderd. Maar het is onduidelijk of dit de enige ontslagronde wordt. “Er is ook nog de afdeling IPTV die wordt bedreigd”, zegt Lauwerysen. “Daar werken momenteel veertig mensen en het is onduidelijk wat met die afdeling zal gebeuren.”

Over een definitieve sluiting spreekt Lauwerysen zich niet uit. “Ik spreek al een tijdje over het kritisch minimum [aan personeelsbezetting] en zie dat daar nu nog eens in geknipt wordt. Daarom is het moeilijk om in de toekomst te kijken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business