Nieuws

Details Windows Phone 8 gelekt

Microsoft heeft grote plannen voor Windows Phone 8. Dat blijkt uit een uitgelekte video die bedoeld was voor de Finse telefoonbouwer Nokia.

De in smartphones gespecialiseerde nieuwssite Pocketnow kon de hand leggen op een video waarin Joe Belfiore, manager van het Windows Phone-team bij Microsoft, een aantal nieuwigheden in Windows Phone 8 uiteenzet. De video was bestemd voor partner Nokia.

Samen met Windows 8 beschikbaar
Windows Phone 8 staat bekend onder de codenaam Apollo en zou dit najaar gelijk met Windows 8 moeten verschijnen. Microsofts mobiele besturingssysteem krijgt daarvoor nog wel een update met de codenaam Tango.

[related_article id=”161452″]

Volgens Belfiore zal WP8 in totaal vier verschillende schermresoluties ondersteunen. Momenteel is dat enkel 800 bij 480 pixels. Ook zou je zelf het MicroSD-geheugen in je telefoon kunnen vervangen en komt er ondersteuning voor processors met meerdere rekenkernen.

Met de ondersteuning voor NFC zet Microsoft in op veilig betalen met je smartphone. De portefeuille-ervaring noemt Belfiore dit volgens Pocketnow. Ook moet je met een WP8-telefoon met NFC snel en makkelijk bestanden kunnen uitwisselen met andere smartphones, computers en tablets.

Mobiele variant van Windows 8
Naast de interface zullen Windows Phone 8 en grote broer Window 8 nog meer gemeen hebben onder de motorkap, namelijk de kernel, netwerk-stacks, beveiliging en multimedia-ondersteuning. Dat moet het voor ontwikkelaars makkelijk maken om apps compatibel te maken voor beide platformen.

Microsoft wil met de lancering van Windows Phone 8 en Windows 8 en op termijn de volgende Xbox het makkelijker maken om bestanden te synchroniseren. De Zune-software zou verdwijnen en in de plaats komt een ActiveSync-achtig toepassing. De cloudopslagdienst SkyDrive zal ook voor dat doel ingezet worden.

Eindelijk Skype-integratie
Skype, de populaire voipdienst die overgenomen werd door Microsoft, zal geïntegreerd worden in het mobiele besturingssysteem. Ook zal je met WP8 je dataverkeer nauwgezet in het oog kunnen houden en beperken dankzij de functie DataSmart.

De browser die standaard wordt meegeleverd met Windows Phone 8, net als bij Windows 8 trouwens, wordt een mobiele versie van Internet Explorer 10. Die zou gebruikmaken van een proxyserver die het internetverkeer comprimeert met zo’n 30 procent.

Een andere nieuwssite, Winsupersite, bevestigt veel van de details die Pocketnow openbaar maakt en voegt eraan toe dat de huidige Windows Phone-apps ook onder WP8 zullen werken, ondanks de overstap naar een desktopkernel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business