Nieuws

Google herontwerpt navigatiebalk alweer

Google gaat zijn navigatiebalk opnieuw vormgeven. Het bedrijf neemt die beslissing nadat gebruikers veel commentaar hadden op het nieuwe dropdownmenu.

Eind november kondigde Google aan dat het zijn bekende zwarte navigatiebalk helemaal opnieuw zou vormgeven. Hij werd mooier, handiger en zou sociale integratie met Google Plus bevatten.

De balk moest vooral de gebruikerservaring verbeteren. “Constante zelfevaluatie en verbetering maakt een groot deel uit van onze filosofie. Als je de originele Google-homepagina vergelijkt met de huidige, zie je dat een revisie af en toe best verfrissend kan zijn”, zei een Google-woordvoerder toen.

[related_article id=”158901″]

Nu, na talrijke klachten van gebruikers, beslist Google om de balk een tweede keer te verfrissen. Nu ja: de zwarte balk keert terug, zoals in het oorspronkelijke ontwerp, maar de sociale integratie blijft.

Veranderingen
“Het nieuwe ontwerp behoudt veel van de populaire veranderingen die we in november maakten”, lees je op de Google-blog. “Een eengemaakte zoekbalk bijvoorbeeld, en de mogelijkheid om dingen te delen op Google+.”

De grootste visuele verandering is echter dat Google weer afstand neemt van het dropdownmenu, waarin je alle Googlediensten kon vinden. Binnenkort tref je die weer aan in de bekende zwarte balk.

De nieuwe navigatiebalk zal de komende weken zijn intrede maken. Ondertussen kan je in het Help Center meer lezen over de nieuwe ontwerpbeslissing, en Google feedback sturen als je dat wenst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business