Nieuws

iTunes Match

iTunes Match zorgt ervoor dat je muziekcollectie naar de cloud wordt gebracht. Op die manier zijn muziekbestanden die vroeger ergens op een harde schijf stonden, gemakkelijk naar andere toestellen te brengen. Voor dat voorrecht betaal je Apple 24,99 euro per jaar, met een beperking tot 25.000 tracks.

Secties uploaden
iTunes Match moet gelukkig niet jouw volledige muziekcollectie uploaden vooraleer ze beschikbaar wordt op andere apparaten. Eerst analyseert de dienst alle tracks die op je harde schijf staan, in een poging te identificeren welke al aanwezig zijn op de servers van Apple.

Alleen de liedjes die Apple niet kent, moet je werkelijk uploaden. En dat spaart wel wat tijd, moeite en eventueel het overschrijden van de datalimiet van je internetprovider uit. Hoe werkt deze matchingtechnologie? In ons geval bekeek iTunes Match een collectie van circa 14.000 liedjes, waarvan 4.000 nog geüpload moesten worden.

[related_article id=”158256″]

Een proces dat in de eerste, drukke dagen van Europese beschikbaarheid onwaarschijnlijk lang duurde: vier dagen! Na het doorlopen van dat proces is je muziekcollectie beschikbaar op andere pc’s en Macs waarop iTunes geïnstalleerd is. Een vereiste is wel dat je inlogt met een iTunesaccount, waarna de muziek beschikbaar is om naar de nieuwe computer te worden gedownload.

Muziek upgraden
Pikant detail: de liedjes die gematcht worden door iTunes Match en die je daarna downloadt, zijn gecodeerd op 256 Kbit/s. Jawel, ook als jouw originele bestanden een lagere bitrate en kwaliteit hebben. Wie slim is kan zijn originele muziekbestanden op die manier upgraden naar een hogere kwaliteit.

Bij iOS-toestellen (de iPhone, iPad en iPod Touch) heb je de keuze om muziekbestanden te downloaden of te streamen. De streamingoptie heb je trouwens ook op de Apple TV, die zo vanwege zijn digitale audio-uitgang ook dienst kan doen als audiostreamer. Enig pijnpunt: het invoeren van je iTunesgegevens met de basisafstandsbediening is tergend omslachtig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business