Nieuws

Simfy

Veel minder bekend dan Spotify en Deezer, maar zeer vergelijkbaar met die twee is Simfy. Net zoals de grote twee heeft Simfy deals lopen met de grote platenfirma’s, waardoor het ongeveer dertien miljoen tracks kan aanbieden.

Aanvankelijk was er wat kritiek op dat aanbod, omdat het weinig lokale artiesten zou bevatten. Het lijkt er echter op dat Simfy die achterstand intussen heeft weggewerkt.

Simfy kun je zowel via de webbrowser als via een apart programma benaderen. Nu is er niet echt iets mis met de Simfy-website, maar de applicatie werkt aangenamer. Zeker als je ook nieuwe muziek wilt ontdekken, wordt er via het Simfy-programma veel meer geboden.

Deutsche werbung
Het grootste probleem is dat Simfy zijn Duitse karakter maar moeilijk kan verbergen, met slechte of onbestaande vertalingen en radioreclame in het Duits. En via de categorie "Schlager en Volksmuziek’, natuurlijk. Ga je voor een gratis abonnement bij Simfy, dan heb je toegang tot de radiostations en de volledige muziekcollectie.

Er is wel één beperking: je mag per maand maximaal twintig uur muziek beluisteren of driehonderd liedjes, afhankelijk van wat er eerst komt. Een beetje muziekliefhebber zit daar snel doorheen. De betaalopties zijn Premium (4,99 euro per maand) en PremiumPlus (9,99 euro per maand). Het duurste abonnement biedt mobiel gebruik en een offlinemodus.

Steun artiesten
Simfy-streams hebben een bitrate van minimaal 192 Kbit/s, terwijl een deel van het materiaal met 320 Kbit/s gestreamd wordt. Vreemd genoeg lijkt een hogere kwaliteit geen voorrecht voor betalende gebruikers.

Minstens even bizar is dat als pluspunt van een betaalabonnement het argument ‘artiesten een faire bijdrage schenken’ naar voor wordt geschoven – wat impliceert dat ze misschien gerold worden als je gratis luistert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business