Nieuws

Motorola’s eerste Android 4.0-telefoon gelekt

Er worden veel nieuwe smartphones getoond op het Mobile World-congres later deze maand. Helaas is een van Motorola’s troeven mogelijk gelekt.

Mobielblog Pocketnow publiceerde gisteren een foto van een smartphone en beweert dat het Motorola’s eerste telefoon met Android 4.0 Ice Cream Sandwich is. De blog weet niet hoe het toestel zal heten, maar kon toch te weten komen dat er een nieuwe versie van Motorola’s gebruikersinterface Motoblur op is geïnstalleerd.

Medfield-chip
Pocketnows grootste bewering is echter dat de Motorola-smartphone Intels nieuwe Medfield-chip zal bevatten. Het op Atom gebaseerde systeem-op-een-chip maakt kans om Intels beste mobiele component te worden, en de chipmaker richt zijn pijlen nu op ARM.

Technologiewebsite Anandtech pronkte vorige maand nog met benchmarks en testresultaten. Daarin stond dat de Medfield-chip het beter doet dan chips die je vindt in Apples iPhone 4S, de Motorola Droid Razr en de Samsung Galaxy Nexus.

Hoewel Pocketnow weinig details heeft over de nieuwe smartphone is de kans groot dat de afbeelding echt is. Motorola gaf zich eerder op om de Medfield-chips te gaan gebruiken in nieuwe smartphones, en velen verwachten dat het bedrijf die telefoons toont tijdens het Mobile World-congres in Barcelona later deze maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business