Nieuws

MySpace leeft op met miljoen nieuwe leden

Het leven ziet er weer wat rooskleuriger uit voor MySpace: het bedrijf beweert dat het de afgelopen dertig dagen een miljoen nieuwe gebruikers mocht verwelkomen.

Eerst investeerde Justin Timberlake in MySpace, en daarna sloot de sociale pionier een contract af met Panasonic. Nu beweert MySpace dat een miljoen nieuwen mensen de jongste dertig dagen de sociale site ontdekt hebben. Dat komt overeen met zo’n 40.000 nieuwe inschrijvingen per dag.

Grootste muziekcatalogus
De voormalige sociaalnetwerkgigant kondigde enkele dagen geleden aan dat het de nieuwe leden te danken heeft aan de lancering van de MySpace Music Player.  “De cijfers tonen aan dat we een sterk momentum hebben en dat MySpace zich in een evolutiefase bevindt”, zegt MySpace-topman Tim Vanderhook in een verklaring. "De nieuwe gebruikers valideren onze aanpak.”

Als je enkel naar de cijfers kijkt is MySpace nu de grootste onlinemuziekspeler. De sociale website heeft naar verluidt de grootste muziekcatalogus op zak, en met 42 miljoen nummers is die zelfs groter dan de catalogus van Spotify. In juli vorig jaar bevatte de catalogus van Spotify ongeveer 15 miljoen nummers.

Dankzij Facebook
Je kunt de MySpace Music Player ongelimiteerd en on-demand gebruiken. De speler bevat bovendien radio-modi, een aanbevelingsmotor en Facebookintegratie. Mogelijk mag MySpace Facebook ook bedanken voor die nieuwe gebruikers.

Volgens The Guardian steeg het aantal gebruikers van MySpace’ Facebookapplicatie van 900.000 maandelijke actieve gebruikers in midden januari naar 1,6 miljoen vandaag.

MySpace werd in juni voor 35 miljoen dollar overgekocht door digitalemediabedrijf Specific Media. Het bedrag is maar een fractie van de 580 miljoen dollar die Rupert Murdochs New Corp er in 2005 voor betaalde.

De nieuwe eigenaars richten zich meer op muziek dan alleen maar op sociaalnetwerken. “MySpace bouwt een betekenisvolle sociale-entertainmentervaring op waar consumenten muziek kunnen ontdekken en delen”, zegt Vanderhook. “Consumenten raken weer enthousiast over MySpace.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business