Nieuws

µTorrent Plus 3.1

Voordelen
Automatisch converteren naar mobiele apparaten
Goede antivirusbescherming
Video's previewen tijdens het downloaden
Nadelen
Abonnementsformule
Videoconversie te langzaam
Onvolwassen videospeler
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
µTorrent Plus 3.1 is een volwassen product, maar veel van zijn functionaliteit kun je ook vinden in gratis software.

μTorrent is veruit het populairste gratis programma voor het downloaden van torrentbestanden. Nu komt er een betaalde versie van, met antivirus, mediaspeler en videoconversie. Maar waarom zou je je portemonnee opentrekken? 

Eigenaar Bittorrent hoorde van μTorrent-gebruikers dat er behoefte was aan meer functionaliteit en komt daarom met een freemiumversie: μTorrent Plus.

Het programma blijft gratis, maar wie wil overstappen naar de meer uitgebreide versie kan een licentiecode aanschaffen die een jaar lang het recht geeft op verschillende extra’s. De belangrijkste functie van μTorrent Plus is de ingebouwde viruscontrole. We zijn blij om te zien dat BitTorrent geen half werk heeft geleverd.

Scannen voor gebruik
BitDefender levert de technologie, die uitstekend is ingebouwd. Zodra een torrentbestand klaar is met downloaden, scant μTorrent Plus het meteen en geeft het het bestand een groen vinkje als het veilig is. Is dat niet zo, dan kan de gebruiker het in quarantaine plaatsen en verwijderen.

Bij een overstap van een bestaande standaardversie scant μTorrent ook de al aanwezige downloads op verstekelingen. Dan is er nog de ingebouwde mediaspeler, gestoeld op de code van de VLC-mediaspeler. Zijn er genoeg bronnen voor een videobestand, dan is het mogelijk om al tijdens het downloaden te kijken, wat helpt bij het bepalen of je het juiste bestand en de goede kwaliteit te pakken hebt.

Zowel de gratis versie als de Plus-uitvoering gebruikt de mediaspeler, met het verschil dat de laatste HD-codecs gebruikt die niet standaard op je computer staan. Niet echt een overtuigend verkoopargument, want met een externe mediaspeler en codecbundel kom je net zo ver.

De speler is bovendien te basaal: spoelen gaat maar moeizaam en er is geen afspeellijst, waardoor je elke video apart moet openen via je torrentbibliotheek. De twee laatste functies van μTorrent 3.1 Plus zijn zeker niet de minste. Met ingebouwde videoconversie voor mobiele toestellen kun je filmdownloads automatisch omzetten naar het juiste formaat voor je Android-tablet, iPad of PlayStation 3.

lang converteren
We testten de conversie voor laatstgenoemde en zagen dat de goede kwaliteit intact bleef. Alleen duurde dat proces ruim twee uur. Ten slotte biedt μTorrent Plus een indrukwekkende staaltje techniek met WebUI: in je browservenster log je op afstand in bij het draaiende μTorrent-programma op je thuis-pc, waarna je torrents kunt toevoegen en instellingen kunt aanpassen.

Nog veel belangrijker is dat je gedownloade bestanden rechtstreeks kunt streamen naar het toestel waar je op dat moment achter zit. Het instellen en bedienen van WebUI is erg eenvoudig, maar het streamen verloopt te traag.

μTorrent Plus 3.1 is een volwassen product, maar veel van zijn functionaliteit kun je ook vinden in gratis software. Bovendien zal alleen de meest fanatieke gebruiker bereid zijn om te betalen voor de jaarlijkse abonnementsformule. Gelukkig werkt de gratis versie even lichtvoetig en stabiel als vroeger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business