Nieuws

Britten bang om zonder gsm te zitten

Nomofobie, de schrik dat je zonder gsm of zonder mobiel contact komt te zitten, neemt toe in Groot-Brittannië. Twee van de drie volwassen Britten lijden aan de beschavingsziekte.

Voor elke angst bestaat vandaag wel een term. Dus ook voor de schrik dat je je mobiele telefoon niet kunt gebruiken, of dat nu komt door een lege batterij of door andere redenen.

Volgens een rondvraag door OnePoll op verzoek van beveiligingsbedrijf SecurEnvoy lijden twee op drie werkende volwassen Britten eraan. Bij 18- tot 24-jarigen is de angst het grootst (77 procent). Daarna volgt de leeftijdsgroep 25-34 jaar (68 procent).

[related_article id=”161563″]

Vrouwen hebben er iets meer last van dan mannen (70 tegenover 61 procent). Een mogelijke verklaring hiervoor is dat er meer mannen (47 procent) twee gsm’s hebben ten opzichte van vrouwen. Zij hebben slechts in 36 procent van de gevallen een tweede toestel.

Wel verdient het onderzoek wat nuancering. Zo gaat het om een rondvraag bij duizend werkende, volwassen Britten. De resultaten zijn dus niet representatief voor de hele Britse bevolking, laat staan de Europese.

Daarnaast is deze schrik ruim te interpreteren. Zo zal het in de meeste gevallen eerder gaan om een verhoogde zenuwachtigheid in plaats van een panische angst om onbereikbaar te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business