Nieuws

Windows 7 en Vista zullen langer leven

Consumenten met Windows 7 of Windows Vista kunnen vijf jaar langer op ondersteuning door Microsoft rekenen. Beide besturingssystemen zullen tien jaar leven.

Oorspronkelijk bood Microsoft maar vijf jaar ondersteuning voor de goedkoopste versies van Windows 7 en Windows Vista. Die ondersteuning heet mainstream-support en bevat vijf jaar lang alle grote upgrades en beveiligingsupdates. De ondersteuning zou ophouden in 2015 en 2012. Maar daar heeft Microsoft nu vijf jaar patches en updates aan toegevoegd, zodat het gelijkloopt met wat Microsoft de extended-support noemt.

Tot 2020
Windows 7 zal nog tot 14 januari 2020 ondersteund worden en de support voor Vista eindigt op 11 april 2017. En die ondersteuning is er voor elke versie van de twee besturingssystemen, ook de goedkopere varianten.

[related_article id=”160534″]

Windows XP begint ook stilaan naar zijn pensioen te kruipen. In april 2014 loopt de extended-support af, zowel voor consumenten als voor bedrijven. Dat wil zeggen dat het tien jaar oude besturingssysteem geen updates meer krijgt voor twee jaar. Vandaar dat Microsoft bedrijven nu al aanraadt om Windows XP te dumpen. En daarbij wachten ze volgens de softwarereus maar beter niet op Windows 8, maar kiezen ze voor Windows 7.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business