Nieuws

App: LostWinds

LostWinds was oorspronkelijk een spel voor de Wii, maar is nu ook verkrijgbaar voor iOS. In het spel neem je de rol van Toku op je, de enige die de wereld van Mistralis kan bevrijden van een vloek.

De graphics zijn werkelijk schitterend en behoren tot de mooiste die we tot nu toe hebben gezien op de iPhone of iPad. Op de iPhone 4S werden de animaties soepel getoond en het spel blijft nergens stotteren. Naast de mooie graphics heeft het spel ook een geweldige soundtrack, die relaxed en nooit overheersend is.

De bediening is simpel: je tikt op het scherm om Toku te laten bewegen. Door je vinger op het scherm te laten rusten loopt Toku voortdurend door, met een tik op een willekeurige plek laat je hem weer stoppen. Toku krijgt gezelschap van Enril, een windgeest. Je windkrachten gebruik je door simpelweg over het scherm te swipen.

[related_article id=”158256″]

Springen, puzzelen en vechten
De gameplay bestaat voornamelijk uit platformen, puzzelen en vechten. Deze elementen, gecombineerd met de indrukwekkende graphics, maken van LostWinds een echte winnaar. Deze iOS-versie heeft een aantal leuke extraatjes. Met de Snapshot-functie kan je leuke beelden delen via Twitter of Facebook. Ook kun je verschillende karakters uit LostWinds op bestaande foto’s plakken.

Voor het grootste deel zijn we redelijk tevreden over de besturing van LostWinds. Het voelt natuurlijk en intuïtief. Wat we echter wel frustrerend vinden, is dat Toku door blijft rennen als je de vinger op het scherm houdt en pas stopt als je ergens anders op het scherm tikt. Het zou logischer en makkelijker zijn als Toku gewoon zou stoppen als je je vinger van het scherm afhaalt. Los van dat is LostWinds werkelijk een genot om te spelen en een van de beste iOS spellen op dit moment. Niet te missen!

LostWinds is verkrijgbaar voor de Wii, de iPhone en iPod Touch en de iPad. De mobiele versies kosten 2,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business