Nieuws

Belgische technologie in Windows 8?

De hype rond Windows 8 zou ook wel eens een been op Belgische grond kunnen hebben. Geruchten stellen dat het Leuvense technologiebedrijf Option software voor Windows 8 levert. Dat meldt De Standaard.

Option ontwikkelde onder andere een "uCan Connection Manager". Dat is software die "offloaden" van 3G data naar nabije WiFi-netwerken automatiseert. Op die manier wordt de datastroom optimaal verdeeld om een maximum aan bandbreedte te garanderen, waar de gebruiker zich ook bevindt. Die technologie zou geïmplementeerd worden in Windows 8. De consumer-bèta wordt volgende week voorgesteld in Barcelona op het Mobile World Congress.

De geruchten worden gevoed door het opvallende succes van het Option op de beurs. Op enkele weken tijd steeg de prijs van een Option-aandeel van 30 naar 52 eurocent. Ook de verhandelde hoeveelheden aandelen stegen gisteren naar 2,2 miljoen. Dat is hoogst uitzonderlijk, want gangbare hoeveelheden liggen rond de honderdduizend.

[related_article id=”161452″]

Bij Option zijn ze karig met commentaar. CEO Jan Callewaert blijft op de vlakte. "Microsoft is in volle evolutie en wij hebben het afgelopen jaar ook een transformatie doorgevoerd", aldus Callewaert. Hij bevestigt dat Option-technologie al is opgenomen in Windows 8 maar dat daar niet expliciet over gecommuniceerd werd. Of het nu precies om de "uCan Connection Manager" gaat, kon Callewaert niet bevestigen. De jaarcijfers, die volgende week gepubliceerd worden, zullen meer duidelijkheid brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business