Nieuws

Bestuur de Dolphin-browser met je stem

Dolphin Sonar is een nieuwe ingebouwde functie voor de Dolphin-webbrowser. Daardoor kun je de browser met je stem bedienen. Een unicum voor mobiele browsers, zegt het bedrijf.

Sonar is voorlopig alleen beschikbaar voor de Androidversie van de browser. Je kunt de functie gebruiken om het web te doorzoeken, om tabs te openen of te sluiten en om basale paginanavigatie uit te voeren.

Dolphins marketingverantwoordelijke, Edith Yeung, zegt dat het bedrijf al meer dan een half jaar aan de functie werkt. “Het is de bedoeling dat we mensen typen doen vergeten”, vertelde ze vorige week aan CNet.

[related_article id=”158901″]

Sonar activeren
Sonar is op een vrij natuurlijke manier in Dolphin geïntegreerd. Je activeert de applicatie op verschillende manieren: door met de telefoon te schudden terwijl Dolphin openstaat, of door de Gesture-knop links onderaan ingedrukt te houden.

Je klikt op de microfoon en je begint te praten. Sonar werkt nu nog met Googles Voice-API, maar volgens Yeung werkt het bedrijf aan een eigen implementatie.

“Sonar kan, als het aanslaat, een positieve impact uitoefenen op de moeilijke band tussen apps en browsers”, zegt Seth Rosenblatt van CNet. “In ieder geval kunnen andere stemgebaseerde applicaties wel wat leren van Sonar.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business