Nieuws

Maak een spelcontroller van je smartphone

Flashspelletjes in je browser zijn een leuk tijdverdrijf, maar niet meer dan dat. Je smartphone als controller gebruiken geeft er een extra dimensie aan.

Wanderplayer is de naam van het softwarepakket dat je smartphone omtovert in een spelcontroller waarmee je klassiekers als Super Mario Bros, Crazy Taxi en Street Fighter in je browser kan spelen, indien je computer en smartphone met hetzelfde wifinetwerk verbonden zijn.

Installatie
Wanderplayer bestaat uit een stukje software voor je Mac- of Windowscomputer en een app voor je smartphone. Op de website van de dienst vind je de software voor Mac en Windows. Die installeer je eerst. Onder Windows verschijnt het pictogrammetje van Wanderplayer in het systeemvak. De software werkt in de achtergrond en je moet er verder niets aan doen.

[related_article id=”161563″]

Ga nu op je smartphone naar de Android Market of App Store en download de gelijknamige app. Als je die voor het eerst opent, wordt er om je e-mailadres gevraagd. Zodat je de ontwikkelaar een mailtje kan sturen met opmerkingen of informatie over bugs.

Ga even na of je smartphone en computer met hetzelfde netwerk verbonden zijn en ga in de Wanderplayer-app op je smartphone naar het menu ‘consoles’. In de iOS-versie staat dit linksonder, bij Android kies je eerst voor "More", waaronder je het juiste menu vindt.

Spelen maar
Als alles goed is, zie je bij consoles de naam van je computer staan en wordt er automatisch verbinding gemaakt. Als je nu naar het tabblad Play gaat, zie je een lijst met twintig spelletjes. Selecteer er eentje en je zal zien dat er in de browser op je computer een nieuw tabblad verschijnt waarin het spel opent.

Op het scherm van je smartphone krijg je nu de toetsen te zien waarmee je het spel kan besturen. Als je een knop aanraakt, reageert het spel vrijwel onmiddellijk. Van lag is amper sprake. Wel konden we met onze smartphones geen verbinding maken op een eerste testcomputer en verscheen er op een tweede systeem waar het wel werkt voor sommige spelletjes geen nieuw tabblad in onze browser.

Wanderplayer bevat nog enkele bugs, wat geen wonder is als je rekening moet houden met al die verschillende browsers en besturingssystemen voor zowel smartphones als computers. Maar het kan ons toch erg bekoren. Gamen in je browser voelde nog nooit zo aan alsof je achter een console zat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business