Nieuws

Robot rent 29 km per uur op vier poten

Het Amerikaanse Boston Dynamics staat bekend om zijn futuristische en vaak angstaanjagende robots. De Cheetah is daar geen uitzondering op.

De ingenieurs van Boston Dynamics brachten eerder al vierpotige robots ter wereld zoals de AlphaDog, BigDog en klein broertje LittleDog. De Cheetah is hun meest recente robotdier. Het beestje heeft een topsnelheid van 18 mijl per uur of bijna 29 kilometer per uur en is daarmee wereldrecordhouder.

Amerikaans leger
Het bedrijf wordt gesponsord door DARPA, een instituut van het Pentagon dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie en het beheer van onderzoeksgelden.

[related_article id=”152275″]

Voor het ontwerp heeft Boston Dynamics snelle landdieren als het jachtluipaard bestudeerd. De Cheetah strekt en kromt net als zijn evenknie uit vlees en bloed zijn ruggegraat tijdens het lopen, wat resulteert in grotere passen en een hogere snelheid.

Wilde variant in de maak
Momenteel is de Cheetah nog afhankelijk van een externe energievoorziening waardoor hij zonder leiband niet vooruit komt. Boston Dynamics hoopt dit jaar nog een prototype klaar te hebben dat vrij kan rondlopen. Dat de Amerikanen dit kunnen bewezen ze al met hun robothonden, zoals onderstaand filmpje van BigDog bewijst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business