Nieuws

Spotify komt met familieplan

Op het SXSW Festival heeft Spotify bekend gemaakt dat het binnenkort abonnement gaat aanbieden voor meerdere personen binnen een huishouden.

Tijdens het Future of Music-rondetafelgesprek op het Texaanse festival zei content officer Ken Parks van Spotify tegen The Verge dat een familieabonnement “er zeker aan zit te komen.” Nu mogen betalende gebruikers hun betalende muziekinschrijving alleen nog op een computer gebruiken.

Door een licentie voor meerdere computers aan te bieden wil de populaire muziekdienst ook voorkomen dat gebruikers wachtwoorden uitwisselen om alsnog tot hetzelfde resultaat te komen. Het is nog niet bekend wannneer het nieuwe Spotify Premium-abonnement zal worden geïntroduceerd.

De strijd tussen online muziekdiensten wordt nog wat feller nu Turntable.fm tijdens dezelfde bijeenkomst aankondigt dat het licentieovereenkomsten heeft gesloten met de vier grootste platenmaatschappijen. Deze sociale dienst laat zijn gebruikers dj spelen voor andere gebruikers in toegewijde kamers en heeft in korte tijd een grote aanhang opgebouwd.

Turntable.fm is nu alleen nog in de Verenigde Staten verkrijgbaar, maar de zojuist gesloten deal maakt de weg vrij voor een Europese introductie.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business