Harde schijven blijven duur tot de zomer

Pas tegen augustus zal de prijs van een harde schijf weer gezakt zijn tot het niveau van voor de overstromingen in Thailand.

Na de overstromingen in oktober vorig jaar lag de productie van harde schijven in het land zo goed als stil. Daardoor verdubbelden de prijzen in de 33 dagen na de ramp, schrijft The Register op basis van cijfers van Idealo.co.uk, dat de prijzen van harde schrijven vergelijkt.

Sinds 18 november, ongeveer het piekmoment, zijn de prijzen volgens de site gezakt met 21 procent. De prijsdaling gaat dus een pak langzamer dan de stijging. “Aan hun huidig tempo zullen de prijzen van harde schijven verhoogd blijven tot eind juli of begin augustus”, aldus een woordvoerder van Idealo aan The Register.

[related_article id=”152275″]

Marges
Wat opvalt is dat de prijs van 3,5 inch schrijven dubbel zo snel steeg dan 2,5 inch modellen. Tegelijk zijn ze vandaag nog steeds iets duurder dan hun kleinere varianten.

Volgens The Register hebben groothandelaars de prijs nog meer de hoogte ingejaagd omdat ze van de ramp handig gebruik hebben gemaakt om hun, doorgaans kleine, winstmarges te verhogen. Al zou dat intussen niet meer het geval zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business