Nieuws

Review: FIFA Street

FIFA Street rebelleert niet langer tegen zijn grote familievoorbeeld, maar omarmt het. Met succes, al speelt het daarmee meer dan ooit voor hetzelfde publiek.

[related_article id=”160734″] Authentiek en vernederend

FIFA Street is het kleine, speelse broertje van de populaire FIFA-voetbalgamereeks. Een nakomeling die zich nog moet bewijzen en nog niet met elke kerst op het familiefeest uitgenodigd wordt. Eerdere afleveringen zwalpten overtuigend tussen cartooneske arcadegein en een geloofwaardig potje straat- en pleintjesvoetbal. Deze volgnummerloze nieuwste game kiest voor nog maar eens een nieuwe aanpak en dat is de beste tot nog toe. Weg is de karikaturale voorstelling van voetbalgrootheden en verdwenen zijn de technieken die eerder in een John Woo-film thuishoren dan op een schoolpleintje in Rio de Janeiro.

FIFA Street trekt de kaart van zijn grote broer. Het brengt overtuigend ogende bestaande spelers, die elkaar op kleine veldjes de vernedering in voetballen met spectaculaire, maar altijd authentieke balkunstjes. Winnen is nog steeds belangrijk, maar in FIFA Street weegt hoe je dat doet net zo zwaar door op de spelbeleving en het plezier dat je daaruit haalt. De manieren om een partij naar je hand te zetten zijn behoorlijk uitgebreid. Je bepaalt de regels, het terrein, het aantal spelers en het type zaal-, straat- of andere voetbal dat gespeeld wordt. Het aantal teams en spelers is indrukwekkend en de besturing ligt verdomd dicht bij de beproefde basisopstelling van zijn grasmatbroer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business