Nieuws

Amerikaanse man geeft Facebookexcuses op, krijgt geen celstraf

Een Amerikaanse man moest zichzelf een maand lang elke dag op Facebook excuseren bij zijn ex-vrouw, maar houdt er vroegtijdig mee op. De advocaat van de vrouw is teleurgesteld.

Mark Byron uit Cincinnati, Ohio, moest elke dag een Facebookbericht schrijven waarin hij zich excuseerde bij zijn vrouw. In het verleden schreef hij dingen als “Je bent een slechte, wraakzuchtige vrouw die enkel het leven van haar man wil ruïneren en die haar zoon geen vader gunt. Je moet alleen maar zeggen dat je bang bent van je man en ze nemen hem mee.”

De man gaat duidelijk door een moeilijke scheiding. In januari kreeg Byron te horen dat hij een celstraf kon vermijden als hij iedere dag een verontschuldiging op het prikbord van zijn vrouw publiceerde – een bericht dat door de magistraat werd geschreven.

Vroegtijdig gestopt
Na 26 dagen stopte de man echter. Byron realiseerde zich dat de beslissing indruiste tegen het Eerste Amendement. En zijn advocaat geeft hem gelijk: “Het Eerste Amendement beschermt niet alleen je recht op vrije meningsuiting; het beschermt je ook wanneer je beslist te zwijgen.”

Een rechter besliste eergisteren dat hij de man niet alsnog naar de gevangenis zou sturen naar aanleiding van zijn ongehoorzaamheid, aangezien hij 26 dagen van Facebookverontschuldigingen wel genoeg vond.

Publieke vernedering
Toch hekelen sommigen de straf. Het lijkt op wat sommigen tijdens de lagere of de middelbare school moesten doen: vijf bladzijden schrijven met “Ik zal geen propjes schieten tijdens de les.” Werkt dat soort publieke vernedering wel?

Naar verluidt is er toch één persoon diep teleurgesteld over het feit dat Byron geen celstraf krijgt: de advocaat van Byrons ex-vrouw.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business