Nieuws

Chrome even populairste browser op aarde

Chrome heeft afgelopen weekend korte tijd de koppositie overgenomen van Internet Explorer als populairste browser ter wereld.

Op zondag 18 maart was het globale marktaandeel van de Google-browser met 32,71 procent voor het eerst een fractie hoger dan Internet Explorer, dat 32,5 procent van de markt bezette, blijkt uit cijfers van StatCounter.  Dit onderzoeksbureau, dat 15 miljard page views per maand registreert over de hele wereld, zag dat vooral de populariteit van Chrome in India, Rusland en Brazilië leidde tot de kortstondige nummer 1-positie. De maandag daarop nam Internet Explorer weer het voortouw.

Bron: StatCounter Global Stats

Het is wel belangrijk om de topnotering met een korreltje zout te nemen op de voortdurend fluctuerende browsermarkt. Volgens Net Applications, een concurrerend marktbureau, was Chrome afgelopen december Firefox nog niet voorbij gestreefd als nummer 2 en heeft Microsoft hier nog steeds een comfortabele voorsprong op zowel Google als Mozilla.

De kortstondige topnotering is echter wel een belangrijk teken aan de wand wat betreft de dominantie van Microsoft in de browsermarkt. De StatCounter-statistieken laten duidelijk zien dat Google Chrome meer gebruikt wordt in de vrije tijd. “In de weekends, wanneer mensen vrij zijn om te kiezen welke browser ze gebruiken, selecteren de meesten Chrome boven IE”, zegt StatCounter-directeur Aodhan Cullen. 

In de bedrijfswereld is Internet Explorer nog altijd de browser naar voorkeur en vooral in de westerse wereld heeft Chrome nog veel goed te maken op de Microsoft-browser.  Maar met de toenemde trend van het gebruik van zelf gekochte gadgets op de werkvloer is het alleen nog maar een kwestie van tijd voordat de Google-browser de koppositie definitief overneemt. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business