Nieuws

Speel een spel en beloon je hersenen

Onderzoekers van Stanford en HopeLab vinden dat Re-Mission, een videospel waarin je kankercellen moet doden, delen in je hersenen activeren die met motivatie te maken hebben.

In het spel Re-Mission krijg je de opdracht de microscopische robot Roxxi te besturen, om zo kankercellen te doden terwijl je door het lichaam navigeert.

Spelen en gemotiveerd raken
Tijdens de studie werden realtime MRI-scans genomen van 57 mensen. Die mensen werden willekeurig gekozen om ofwel het spel te spelen, of om te kijken terwijl een ander het spel speelde. De scans tonen aan dat de personen die het spel zelf spelen veel meer hersenactiviteit vertonen in regionen die motivatie bepalen, terwijl de personen die toekeken geen toename in hersenactiviteit vertoonden.

“Het identificeren van een direct verband tussen de stimulatie van neurale circuits en gameplay is een belangrijke stap in het ontwikkelen van spelgebaseerde programma’s: die zouden positief gedrag kunnen inspireren en je gezondheid verbeteren”, zei Brian Knutson, universitair hoofddocent psychologie en neurowetenschap aan de universiteit van Stanford in een persbericht.

Enkel Windows
Knutson testte de effecten van het spelen van Re-Mission met onderzoekers van HopeLab, een vereniging zonder winstoogmerk die producten wil ontwikkelen die de gezondheid van patiënten met chronische aandoeningen wil verbeteren.

De huidige Re-Mission is gratis, al kun je wel donaties maken als je dat wil. Het spel is echter alleen beschikbaar voor Windows, in cd- of dvd-formaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business