Nieuws

‘Bijbetalen voor tweedehands PlayStation 4-games’

Gamessite Kotaku heeft nieuwe details over de opvolger van Sony"s PlayStation 3, maar die zijn niet allemaal even leuk om horen.

De nieuwe PlayStation draagt volgens Kotaku de werknaam ‘Orbis’ en zou in het najaar van 2013 gelanceerd worden. Dat vernam de gamessite van een naar eigen zeggen betrouwbare bron die anoniem wil blijven. Een woordvoerder van Sony wou niet reageren op de geruchten.

2160p-resolutie?
Wat de specificaties betreft staat er nog niet veel vast, maar op dit moment zou Sony kiezen voor een 64 bit-CPU van AMD en een grafische kaart uit de Southern Islands-lijn van dezelfde chipfabrikant. De PlayStation 4 zou hierdoor in staat zijn om spellen weer te geven in resoluties tot 4096 bij 2160 pixels. Dat is meer dan het dubbel van de resolutie van een Full HD-televisie. 3D wordt weergegeven in 1080p.

Minder goed nieuws is dat de PlayStation 4 geen spellen voor de PlayStation 3 zou kunnen afspelen. Sony maakte de eerste modellen van de PS3 wel backwards compatible maar liet in latere revisies de ondersteuning voor PlayStation 2-spellen weer vallen. Voor de PlayStation 4 zouden de Japanners zelfs dat niet overwegen.

Games koppelen aan 1 PSN-account
Ook voor gamers die vaak tweedehandsspellen kopen of verkopen heeft Kotaku slecht nieuws. Verschillende bronnen menen dat alle nieuwe games zowel op blu-ray als in de downloadwinkel te krijgen zullen zijn, maar dat je ze maar aan één PlayStation Network-account kunt koppelen.

Als je een schijfje doorverkoopt of uitleent aan een vriend zou die er niet veel mee kunnen doen. Mogelijk zal de nieuwe eigenaar enkel een demo kunnen spelen tot hij betaalt om het volledige spel te ontgrendelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business