Nieuws

Stemming over nano-simstandaard uitgesteld

De stemming over een nieuwe standaard voor nano-simkaarten is met minstens een maand uitgesteld omdat Apple, Nokia en RIM vechtend over straat rollen.

Dat meldt de Franse krant Les Échos. Het European Telecommunications Standards Institute (ETSI) zou normaal vandaag beslissen hoe de nieuwe standaard voor piepkleine simkaarten er uit zal zien. Op tafel lagen onder meer ontwerpen van Apple en van een consortium rond Nokia, RIM en Motorola.

Gratis patenten voor en van iedereen
Het instituut heeft nu echter besloten om geen stemming te houden omdat de deelnemende partijen het maar niet met elkaar eens raken. Apple beloofde deze week dat het zijn patenten op nano-simtechnologie kostenloos zal vrijgeven indien zijn ontwerp verkozen wordt. Voorwaarde is wel dat de concurrentie hetzelfde doet met hun patenten met betrekking op nano-simkaarten.

[related_article id=”158256″]

Een woordvoerder van Nokia meent echter dat Apples zogenaamde vrijgevigheid een poging is om het intellectuele eigendom van de andere fabrikanten te ondermijnen en weigert de benodigde licenties op zijn patenten af te staan. Bovendien zou de iPhone-maker volgens Nokia helemaal geen essentiële patenten in huis hebben.

RIM: "Apple vervalst stemming"
Daarnaast beschuldigt BlackBerry-fabrikant RIM Apple er in een open brief van de stemming van het ETSI actief te willen beïnvloeden. Apple zou drie eigen werknemers naar voren hebben geschoven als afgevaardigden van de stemgerechtigde bedrijven Bell Mobility, KT Corp en SK Telekom.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business