Nieuws

Geruchtenmolen draait rond PlayStation 4 en Xbox 720

De laatste weken komen er als maar meer geruchten boven over de volgende generatie gameconsoles van Sony en Microsoft. Steeds meer van die geruchten worden bevestigd door verschillende bronnen. We zetten ze eventjes op een rij in de hoop al een glimp van de gameconsoletoekomst op te vangen.

Xbox 720 "Durango"
Volgens gamesblog VG24/7 heeft Microsoft al informatie over de Xbox 720 of Durango doorgespeeld aan enkele partners. De console zou momenteel gepland staan voor een kerstrelease in 2013.

De Durango zou, volgens geruchten, beschikken over een Blu-ray lezer en maar liefst twee grafische processoren. Een van de bronnen zegt hierover: ‘Het is alsof twee PC’s aan elkaar zijn geplakt.’

[related_article id=”161452″]

Beide grafische kaarten zouden een equivalent zijn van de high-end AMD 7000-serie. De kaarten zouden niet opgesteld staan zoals in een duo-PC waar de twee kaarten om de beurt lijnen tekenen van een object. In de plaats daarvan zouden de Durango-kaarten los van mekaar en tegelijkertijd aparte objecten tekenen.

Er zouden vier of zes kernen zijn in de nieuwe processor, een daarvan is gereserveerd voor Kinect en een andere voor het besturingssysteem. Kinect zou trouwens standaard verwerkt zitten in het toestel.

Om piraterij tegen te gaan zou de Durango een constante internetverbinding vereisen.

PlayStation 4 "Orbis"
Andere bronnen van VG24/7 beweren dat Sony ervan overtuigd is dat zij deze keer eerst zullen zijn met een gameconsole.

Verscheidene game-ontwikkelaars zouden al ingelicht zijn over de nieuwe PlayStation. De andere ontwikkelaars zijn uitgenodigd om in mei en juni een kijkje te nemen.

De Orbis zou geen gebruik meer maken van de Cell-processor, die we kennen van de huidige PlayStation. Hij zou in de plaats daarvan een 64bit-processor en high-end Southern Islands-grafische kaart krijgen van AMD. De grafische kaart zou een resolutie aankunnen van 4.096 bij 2.160 pixels en 3D kunnen afspelen in 1.080p.

Net zoals de Xbox Durango zou er bij de PlayStation Orbis een gelijkaardige anti-piraterij functie ingebouwd zijn.

Je kan best alle bovenstaande geruchten met een flink korreltje zout nemen. Het zou leuk zijn dat de toekomstige PlayStation een 4K-resolutie aankan en dat de nieuwe Xbox niet één maar twee grafische kaarten zou hebben, maar waar we zeker van mogen zijn, is dat ze eraan komen!

durangomediamicrosoftnieuwsorbisplaystationplaystation 4sonyxboxxbox 720

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals