Nieuws

Review: Twisted Metal

Twisted Metal is leuk als multiplayertitel, maar je moet daarvoor wel de juiste mensen vinden die de macabere humor weten te appreciëren. Verplichte kost voor de fans die al elf jaar wachtten.

Gestoord grappig

Het principe van Twisted Metal is eenvoudig: je krijgt een arsenaal aan voertuigen met daar bijhorend een hele hoop wapens. De apocalyptische achtergronden zijn je speelterrein; aan jou om te racen en te knallen.


Het concept was vernieuwend eind jaren ‘90 op de originele PlayStation-console, maar er moet toch een reden zijn geweest waarom andere spelontwikkelaars niet hebben voortgeborduurd op dit excellente spelconcept. Na elf jaar wachten is er dan toch een vervolg gekomen. Twisted Metal is een brutale game waarin je, naast je tegenstanders, ook onschuldige omstaanders omver maait.


Wat die mensen daar doen, begrijpen we niet echt. Brutaal met een beetje humor, zo vat je deze game best samen. De combinatie van wapens en autoracen lijkt complex, maar door de simplistische aanpak van Twisted Metal werkt de bediening verrassend goed.

[related_article id=”160734″]

Er zijn een heleboel voertuigen om uit te kiezen, elk met specifiek wapens. Daarnaast kun je nog een speciaal hoofdwapen kiezen om je voertuig van extra vuurkracht te voorzien. Dit speciale wapen herlaadt tijdens de strijd en kan variëren van een helikopter die een wagen oppakt en weggooit, tot een machinegeweer dat automatisch kan richten.


De actie is eenvoudig en degelijk, maar je mag er nooit over beginnen na te denken. De macabere humor van Twisted Metal en de weinig indrukwekkende graphics doen je soms twijfelen, maar online of via splitscreen is deze game eindeloos leuk. Om alleen te spelen hoef je deze game misschien niet te kopen; je beleeft amper plezier en het verhaal is eigenlijk te belachelijk voor woorden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business